Собственици на заведения настояват за намаляване на дистанцията между масите
"Според него разхлабването на мерките в този им вид се явява по-скоро утежняване"
Мрачна прогноза за близкото бъдеще на бизнеса сподели Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията у нас в първия ден след разхлабването на мерките у нас.
Според него разхлабването на мерките в този им вид се явява по-скоро утежняване. Никой няма интерес да отваря заведение по този начин, коментира Алибегов. Трябва да се поддържа заведение за 160 души, да работи с капацитет от 160 души, а да има разположени 50 маси. Няма как да се покрият тези разходи, смята още председателят на Асоциацията.
Той заяви, че собствениците на заведения ще настояват за намаляване на дистанциите между масите - отстояване на един метър. Ако искат да е 2.50 м - тогава да се отворят и площите вътре.
Не мисля, че маските са най-удачният вариант на служителите. Също трябва да се види каква е ситуацията с ръкавиците, коментира още Алибегов.
Огромни са загубите, сподели още ресторантьорът. Очакваше се много силен сезон. Икономически мерки нямаше навременни, ще е по-сложно възстановяването. Ще отпаднат страшно много колеги, изрази мнението си той.