София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Тролът избирател: Политическата агитация в социалните мрежи

Как да разпознаем фалшивите акаунти и тяхната пропаганда
пропускане
12 мПолитика 444 Слав Механджийски

Война и битки между тролове в социалните мрежи. Това е пандемията, която залива виртуалното пространство и за която ваксина все още няма. С наближаването на изборите и началото на предизборната кампания ставаме свидетели на все по-чести публикации в мрежите, но и на по-изострящо се противопоставяне и опити за налагане на мнение.

Заради пандемията все по-гляма част от кампаниите се изнасят във виртуалното пространство, където също е важно правилата на играта да бъдат еднакви за всички.


Въпреки това така наречените тролове в мрежите не играят по правила, трудно проследими са, сливайки се сред всички потребители, но успяват да въздействат силно, поради което са и често използвани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!