София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

ЦИК обвини "Сиела Норма" в двоен стандарт: Работи с нас, а твърди, че договорът е неизгоден

Необходими са повече от една машина в по-натоварените секции, заяви Цветозар Томов
1 месецПолитика 7

Логистиката за тези избори е същата, като тази при изборите на 4 април. Договорът още не е подписан, поканата беше вчера за сключването му, ние също бързаме да се подпише час по-скоро. Това заяви Росица Матева, зам.-председател на ЦИК на пресконференция. 

"От сутрешното интервю на Тодорв човек остава с впечатлението, сякаш някой задължава "Сиела Норма" да подпише договора. По-скоро притисната до стената е ЦИК, защото трябва да намери подизпълнител, без който няма да се произведе машинно гласуване. Досега винаги сме си сътрудничили и при кратките срокове тази компания има най-голям потенциал да свърши работата, но в крайна сметка те ако не искаха - ние щяхме да потърсим друга фирма. "Сиела Норма" е печелила всеки път конкурсите за работа с ЦИК, а обяснява, че договорът е неизгоден за фирмата - това е двоен стандарт.", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов

"Ще се изпълни закона да има машини във всяка секция, това важи до голяма степен и за чужбина. Необходимо да има повече от 1 машина в по-натоварените секции, затова ще се постараем да осигурим допълнителни машини. Борим се за повече машини, за да създадем нужния комфорт на хората и да гласуват спокойно без да чакат дълго на опашки.", поясни Томов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!