София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЦСКА-София - Локомотив Пловдив при специални мерки

Брифинг пред СДВР
пропускане

ЦСКА-София - Локомотив Пловдив при специални мерки

Брифинг пред СДВР

2 чСпортни 504 Боян Марков


Финалът за Купата на България между ЦСКА-София и Локомотив Пловдив ще се проведе при специални мерки, свързани с епидемията от коронавирус. Директорът на столична полиция старши комисар Георги Хаджиев заяви, че отговорността е лична и целта е срещата да завърши без грубо нарушаване на обществения ред и в синхрон със заповедта на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. 

"Срещата е оценена като рискова с висока степен на обществена опасност. В този смисъл СДВР има изготвен план във връзка с предстоящата футболна среща и ние сме взели всички мерки за засилено полицейско присъствие.", сподели Хаджиев.

"Около стадиона всеки един зрител ще бъде проверен от полицейски служители на КПП-та, след това ще бъде проверен и от стюардите. Маски ще бъдат раздавани. Ние сме орган, който контролира и съдейства. Органицазията е на лигата." Това заяви заместник директорът старши комисар Антон Златанов.

Финалният двубой за Купата на страната ще започне от 19.15ч на Националния стадион "Васил Левски". Локомотив Пловдив е носителят на трофея от миналата година, докато "армейците" се борят за първо отличие от 2016 година насам.