София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветлин Йовчев: Списъкът с магистрати от клуба на Нотариуса е един доста долнопробен пасквил

Според бившият председател на ДАНС е под нивото на парламента да се занимава с него

2 месецаПравосъдие 7 Иванина Игнатова

"Списъкът с магистрати от клуба на Нотариуса е един доста долнопробен пасквил, една треторазядна интрига, която въобще не е на нивото на парламента. Срамно е той да се занимава с това нещо", каза в ефира на БНТ бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Според него в този "документ няма нито един проверим факт или обстоятелство, което може да послужи на парламентарната комисия да има обосновани твърдения".

 Йовчев смята, че се губи фокусът за това, какъв трябва да бъде резултатът от дейността на комисията, разглеждаща случая с Нотариуса. Най-важният въпрос, на който трябва да се отговори според него е защо се стигна дотам "такива групи като тези на Нотариуса да могат да влияят по този начин върху системата".

"Трудно ми е да дам оценка на това, което прави прокуратурата и МВР, защото действията не са публични и в хода на едно разследване трябва да бъде така. По отношения на това, което се случва в парламента аз лично изпитвам някакви опасения, защото виждам, че целият подход на комисията води към това, че отваря широко вратата на обсъждане на интриги", каза бившият председател на ДАНС.