София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Ученик удари учител

Преподавателят направил забележка за неприлично облекло на младежа

7 дниКрими 14 Катерина Найденова

Ученик налетя на бой на учител и го удари в корема. Инцидентът е станал към 14:30 часа в двора на Благоевградската професионална гимназия.

Въпросният ученик отишъл на училище с неприлично облекло - с къси гащета. Няколко пъти различни преподаватели са му направили забележка, че не може да идва на училище с такова облекло. Той обаче въобще не обърнал внимание на думите им.

Поредната забележка към него за начина, по който е облечен, дошла от учителя по физическо възпитание и спорт, който трябвало да проведе часа в класа на въпросния осмокласник. Тогава 15-годишният тийнейджър се нахвърлил върху учителя и го ударил с юмрук в корема.

Веднага е подаден сигнал на телефон 112 и на място са пристигнали полицейски служители. по случая тече разследване.

"Колегата не е отвърнал на агресията на ученика по никакъв начин. недопустимо е поведението на момчето, в училището ни има правилник за облеклото, в който изрично е подчертано, че младежите трябва да се с дълги панталони по време на учебните занятия", споделиха учители от Благоевградската професионална гимназия.

Педагогическият съвет ще се събере в понеделник, 3 юни, за да обсъди поведението на ученика. Тогава ще стане ясно и какво ще е наказанието за осмокласника, позволил си да удари учител.