София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

В Канада забраниха на баща да вижда детето си, защото не е ваксиниран

Това е първият подобен случай
4 мОбщество 614 Николай Трифонов

В Канада временно забраниха на баща, който не е ваксиниран срещу Covid-19, да вижда 12-годишното си дете, предаде "BBC".

Съдията е постановил, че посещенията му няма да са в "в интерес" на детето.

Това е първият случай, в който родител се лишава от родителски права, защото не е имунизиран.

Решението на съдията, взето в края на миналия месец в провинция Квебек, спира правото на посещения на бащата до февруари, освен ако той не реши да се ваксинира.

Майката е разбрала, че бащата на детето й е неваксиниран от публикациите на мъжа в соцалните мрежи, в които той е публикувал постове против ваксините.

Майката живее с партньора си и още две деца, които са твърде малки, за да бъдат ваксинирани.

Съдията е постановил, че не е "в най-добрия интерес на детето да има контакт с баща си" поради неотдавнашното увеличение на случаите на Covid във френско-говорящия Квебек.

В провинцията са регистрирани най-голям брой смъртни случаи, свързани с Covid в Канада, въпреки че близо 90% от жителите на й са ваксинирани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!