София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Васил Божков обяви: Утре Али Баба ще разкаже истинската история (ВИДЕО)

Бизнесменът с ново обръщение във Фейсбук профила си

Васил Божков обяви: Утре Али Баба ще разкаже истинската история (ВИДЕО)

Бизнесменът с ново обръщение във Фейсбук профила си

3 мVox Populi 25060


Бизнесменът Васил Божков публикува видео във Фейсбук, в което прави препратка към статия на Дойче Веле - България. "Преди десет дни Deutsche Welle | DW Български публикува приказка за Али Баба. Хунтата се скри и замълча", казва той.

Божков завърши с думите: "Утре Али Баба ще разкаже истинската история".

Статията на Дойче Веле се казва: Да проверим версията на Васил Божков. Публикуваме написаната "приказка" без редакторска намеса: 

Имало едно време една щастлива държава, чийто бюджет трябвало да получи 700 милиона лева повече от игри на късмета. Вместо в бюджета обаче, жълтиците отишли в пещерата на Али Баба. Сговорили се Али Баба да раздели голямата плячка със свои другари. Да даде част от нея на телевизия под формата на договори за реклама. С друга част да издържа голям столичен клуб. Али Баба разбрал как да дели жълтиците на срещи с финансовия министър и собственици на телевизията. Дори си запазил паметна записка от едната среща, на която фигурирал подписът на негов другар под ангажимент да му осигури правителствен балдахин. За другите срещи пък Али Баба запазил есемеси. Нещо обаче в сговора се развалило. Другарите завидели на Али Баба и решили да му отнемат цялата хазартна пещера. За да се спаси, той се качил на летящото си килимче и се озовал в приказния Дубай.