София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Велислава Дърева: Паралелната партия на Нинова загуби изборите и съсипа БСП

„Никога БСП не е получавала толкова нисък изборен резултат", отбеляза тя
2 мПолитика 489 Мирослав Митков

„Никога БСП не е получавала толкова нисък изборен резултат. Той не е случаен, а е плод на петгодишния натиск на Нинова за подмяна на БСП с партията на Нинова. На тези избори паралелната й партия изгуби изборите и удари в корен истинската БСП“. Това каза пред Поглед ТВ политическият анализатор, журналист и кинодокументалист Велислава Дърева. По думите й от партийни структури в цялата страна валят в момента позиции и декларации, с които се иска незабавна оставка на председателката на лявата партия, свикване на 50-я Конгрес на БСП, избор на нов Национален съвет и промяна на Устава на партията.

На въпрос дали за последните над 25 години е имало друг случай да се иска толкова масово от партията оставката на лидера на БСП, Дърева отговори категорично – не. „Когато през 1991 г. БСП изгуби изборите с 1% от СДС, Александър Лилов си подаде веднага оставката. Нинова е като една тапа, която е запушила живота в БСП. Тя поиска абсолютната вътрешнопартийна власт и я получи. Дадена й беше на тепсия. Тогава и отговорността е лична и персонална. Не може да я прехвърля на други, включително и на чистачката на Позитано 20“, добави журналиста.

Попитана дали избирателите отхвърлиха не само Борисов и неговия модел на изборите, но и неговите имитации, Велислава Дърева заяви, че Нинова и Борисов са като близнаци, само дето Нинова е в пола. „Мина времето, когато хората тичат да пипат бицепса на Бойко Борисов. Във видеообръщението му в нощта на изборите той беше като куче в снега. Сам. Корнелия също е напълно сама сега.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!