София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Вицепрезидентът критикува президента: Аз не бих определила един държавник като "доверено лице" на друг

Илияна Йотова е готова за втори мандат
6 сПолитика 2318 Златина Петкова

“Аз не бих определила един държавник като "доверено лице" на друг”, заяви пред NOVA News вицепрезидентът Илияна Йотова, разкритикувайки по този начин поведението на държавния глава, който преди дни заяви публично, че българският премиер е доверено лице на Ердоган. Тя дори подчерта, че си "прави самокритика", имайки предвид, че говори като част от президентската институция.

В същото време,  Йотова заяви, че за нея би било чест заедно с Радев да бъдат отново кандидат-президентска двойка, издигната от БСП.

Вицепрезидентът коментира и процесите в БСП, като по думите й, изключването на Георги Гергов от формацията не е толкова важно събитие. Според нея най-важното е, че за първи път БСП си е избрала директно лидер и нов Изпълнителен съвет, за които се надява да имат глава на раменете и да знаят какво вършат. 

“Смятам, че БСП е в състояние да спечели предстоящите парламентарни избори, но е важно какви политики ще се водят, посочи вицепрезидентът.”, посочи още Йотова. Тя обяви, че отсега е твърде рано да се прогнозира какъв ще бъде следващият парламент и кои ще са най-добрите конфигурации, чрез които може да бъде излъчено правителство, защото вероятно всички ще бъдат изненадани от резултатите.

Вицепрезидентът обясни, че според нея най-добре е новият парламент да е работещ и да излъчи стабилно правителство, вместо да се стига до служебен кабинет.