София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Владимир Путин: Не очаквам да има пробив след срещата с президента Джо Байдън

Според него двете страни все още имат съвпадащи интереси
40 сПолитика 283

Руският президент Владимир Путин заяви, че не очаква пробив след предстоящата среща на 16 юни в Женева с американския президент Джо Байдън, но вярва, че двете страни имат общи интереси, предава ТАСС.

„Не очаквам пробиви в резултат на тази среща. Но мисля, че въпреки противоречията и те не са създадени от руската страна, бих искал да отбележа това, все още имаме съвпадащи интереси“, каза държавният глава на среща с ръководителите на водещи световни информационни агенции. Срещата беше модерирана от изпълнителния директор на ТАСС Сергей Михайлов.

„Това е решаването на екологични проблеми, това е стратегическа стабилност, съвместна работа за разрешаване на редица регионални кризи“, изброи руският лидер. „Това е изключително важно, защото е свързано с проблемите на сигурността на нашите страни. Ако вземем регионалните кризи, например в Близкия изток, До какво води неразрешената криза? До разпространение на тероризма. Това е изключително опасно за всички. За Америка, за Русия, за Европа, за други региони на света. Липсата на решение на тези въпроси е причината, а тероризмът е пряка последица от случващото се там“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!