София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Явор Божанков: “Възраждане” искат да наложат със сила дневен ред

"Това няма да се случи в свободна държава в 21 век"

10 сПолитика 1340

“Възраждане обявиха, че ако има редовно правителство те ще призоват хората да влязат тук, тоест заплашват с насилие, казват кой и кога ще се изказва. Трябва да се мисли как да се реагира системно срещу такива хора, защото те искат да наложат със сила дневен ред, това няма да се случи в свободна европейска държава в 21 век”.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

“Аз съм избран от парламентарна група с над 600 000 гласа, Конституцията е еднаква за всички, никой не е над закона и правата на всеки един свършват там, където започват правата на друг”, подчерта той.

Депутатът коментира и кандидатурата на Пеевски за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси:

“В случая точно тази фигура е твърде натоварена с негативна емоция от протести, от предишни процеси и затова не я подкрепихме”.

“От друга страна от Възраждане ни атакуваха, а ние сме безупречни, гласувахме срещу това решение, но те бяха тези, които благодарение на техния отказ за гласуват, всъщност решението мина. Те говореха едно, друго стана. Това беше и моята процедура, аз исках да обясня своя вот и да кажа защо това решение мина и каква е ролята на Възраждане, но те се опитаха да ме спрат”, добави Божанков.