София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Йотова: От позицията на президента Радев за войната в Украйна говори гласът на разума

,,Гласът на един генерал, който е и професионално подготвен, за разлика от тези, които политиканстват по тази темa''

7 дниПолитика 14 Марияна Стойчева

,,От позицията на президента Румен Радев за войната в Украйна говори гласът на разума и отговорността на държавния глава към българските граждани и Българската армия. Това е и гласът на един генерал, който е и професионално подготвен, за разлика от тези, които политиканстват по тази тревожна тема.''

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. 

Вицепрезидентът коментира приетата в София от Парламентарната асамблея на НАТО декларация за подкрепа за Украйна.

"За мен по-важен е въпросът какво ще е развитието на тази декларация на предстоящата Среща на върха във Вашингтон. Чуват се много европейски гласове, които не са съгласни с нея", посочи Йотова.

Тя заяви, че тази тема ще се дискутира и в рамките на Европейския съюз на Европейския съвет в края на юни и в контекста на недоброто състояние на европейския бюджет.

"За българска употреба е ясно защо се говори в предизборна кампания по този начин", заяви Йотова, запитана за коментар на отправени критики към президента Радев във връзка с позицията му за мирното решаване на военния конфликт в Украйна.

Снимка: БГНЕС