София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Зафир Зарков за градския транспорт: Има недофинансиране в размер на почти 144 млн. лв.

Има риск за намаляване на интервала на движение на превозните средства
24 сИкономика 174 Николай Трифонов

В градския транспорт има недофинансиране в размер на почти 144 млн. лв. Това заяви заместник-председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Зафир Зарков пред БНТ.

"Градският транспорт попадна в перфектната финансова буря. Последните 2 години работи в ковид пандемия, което доведе до намаляване на броя на пътниците. Към това от средата на миналата година се добави и значителният ръст в цените на енергоносителите", коментира Зарков.

По думите му Столичната община е ангажирала 36% от данъчните приходи за субсидиране и компенсиране на градския транспорт, и затова се търси диалог с правителството, с оглед услугата да бъде подпомогната.

В противен случай има риск за заплатите на служителите в столичния транспорт, каза още Зарков.

Той предупреди, че ако няма адекватно отношение от страна на правителството, безспорно това ще доведе и до намаляване на интервала на движение на превозните средства.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!