София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Жители на Кранево протестират заради лошото състояние на инфраструктурата

Трябва да имаме по-голяма автономност, заяви кметът

Жители и представители на бизнеса се събраха на протест днес в село Кранево, община Балчик. Недоволството на хората е продиктувано от лошото състояние на инфраструктурата в крайморското село и липсата на средства за поддръжката ѝ.

От две години с решение на Общинския съвет на Балчик Кранево не е второстепенен разпоредител на бюджетни средства и това допълнително усложнява финансирането на дори най-належащите ремонти и почистване на селото.

Основните искания на жителите на село Кранево е подобряване на инфраструктурата, заяви кметът Румен Николов: „Трябва да имаме по-голяма автономност да си решаваме проблемите на селото, да се възвърнат бюджетите“, цитира думите му БНР.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!