София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Елизабет II изисква от семейството незабавно решение на кризата с Меган и Хари

Кралската двойка обяви, че напуска Двореца

пропускане
4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Кралица Елизабет Втора е наредила на четирите кралски домакинства да намерят „работещи решения“ на кризата с Хари и Меган „в рамките на дни, а не седмици“. Източник на Бъкингамския дворец заяви, че кралското семейство работи „с темпове“, за да разреши новата ситуация на двойката след вчерашното шоково съобщение. Херцогът и херцогинята на Съсекс пуснаха снощи изявление, казвайки, че ще се „оттеглят“ като старши рояли.
Те заявиха, че искат да станат финансово независими кралски особи, които ще разделят времето си между Великобритания и Северна Америка. Но кралицата и другите членове на семейството коментираха, че са „наранени“ от решението им да направят публично изявление, като добавиха, че дискусиите все още са на „ранен етап“. Съобщава се, че Хари и Меган са пренебрегнали инструкциите на кралицата да не обявяват решението си публично. Изявлението - и нов официален уебсайт на Sussexroyal.com - поставиха важни въпроси относно финансирането на денонощната сигурност на двойката, достъпа на медиите до кралските им събития и как ще плащат за бъдещия си начин на живот.