София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Илия Илиев: Не ромите, а Каменов трябва да бъде изселен от блок 5 в „Дружба“

"Заради един човек не може да бъдат изселени сто“

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Не ромите, а Каменов трябва да бъде изселен от блок 5 в „Дружба 1“. Това коментира по повод спречкването в събота между роми и българи, лидерът на партия ДРОМ Илия Илиев.

Това са грамотни и културни хора. Да, от ромски произход са, но те са интегрирани и живеят от десетки години там и абсолютно никога не са имали проблеми, коментира Илиев.

Припомняме, че вчера Георги Каменов, живеещ в този блок се обърна към нас с оплакване за тормоз от страна на съседите му. По думите на Каменов в жилищната сграда има хора със спрени електомери, но въпреки това в домовете им има електричество.

Мъжът разказа пред нас, че е нападнат от група роми, въоръжени с брадви и чукове. Днес обаче лидерът на ДРОМ Илия Илиев опроверга тези твърдения като заяви, че всъщност битият е клошар от ромски произход, който през зимата спи във входа на блока, за да се спаси от студа.

За инцидента Илиев разбрал още в момента на сблъсъка.Тогава му се обадили и пристигнал на мястото след около 40-50 минути.

Илиев с изненада научи от нас, че всъщност според ответната страна именно ромите са нападателите в побоя.

Илиев ще поиска от директора на 8-о Районно информация, до колко са спазени процедурите и са записани всички, които са били задържани.