София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Костадин Костадинов: Иво Инджев се изхрачи в лицето на България

Пламен Георгиев се държи като силно уплашен човек

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

 

„Пламен Георгиев прояви защитна реакция на човек, хванат на тясно“, коментира последните публични изяви на шефа на КПКОНПи лидерът на паритя „възраждане“ в студиото на предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

Историкът допълни, че се почувствал леко глупаво, че шефът на комисия, която трябва да отнема незаконно придобито имущество, има тризонет.

„До този момент не бях чувал тази дума.

Виждаме един много нагъл и самозабравил се човек, но уплашен.

Само начинът, по който говори и жестикулира, издава огромна уплаха“, каза Костадинов.

Аз се почувствах леко глупаво, че шефът на комисия, която който трябва да разследва незаконон придобито имущество, да има тризонет, аз до този ден дори не бях чувал тази дума.

Виждаме един много нагъл и сазобравил се човек, но уплашен, само начинът по който говори обаче и жестикулира и гримасничи, показва огромна пулаха.

По думите на политика „Георгиев явно е изоставен от своите покровители. Защото не можем да си представим, че тези неща в България стават случайно“.

„Мисля, че в тази ситуация във всяка истинска държава, а не подматна територия без закононост, този човек тлябва първо първо да си хвърли оставката, а след това да бъде арестуван, защото е попълнил документи с невярно съдължание“, убеден е лидерът на ПП „Възраждане“.

Той коментира и скорошния скандал между него и публициста Иво Инджев, който го обвини, че е одвел рокери на премиерата на книгата му в Пловдив, които го заплашвали с разправа.

„Няма такова нещо!“, категориочен беще Костадинов.

„Освен това, наблегна той, това не е книга, а една поръчкова творба, която има за цел да компрометира българската история – ни повече, ни по-малко“.

И допълни, че само в телевизионното интервю на Инджев е преброил „30 лъжи“.

„Той твърди, че рокерите били сбоксове по ръцете, а се оказва, че е имал предвид пръстена на един от тях.

Пише в кнвигата си за „руско-турската поробителна война“ - с това този човек храчи в лицето на българския народ и българската история. народ и история. Сравни я с изнасилване освобождението – ние не сме го искали, нашето истинско освобождение било от Русия при Съединението.