София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Красимир Вълчев: Реакцията на учителя е за дисциплинарно уволнение

Има много фактори за агресията в училище, заяви образователният министър

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Вдигането на чин от учител е недопустимо, но има и друга страна - това е трудната работа на учителите. По отношение на конкретния случай - това е неприемливо поведение, непрофесионални прояви. Това каза в студиото на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев.

От думите му след уточнение стана ясно, че подобна реакция на учител е проява за дисциплинарно уволнение.

„Ще се провери дали и директорката е допуснала да има непрофесионални прояви. Трябва да се чуе и другата страна. Това е проява за дисциплинарно уволнение“, коментира министърът.

Той обясни, че училището е среда, в която си взаимодействат много деца. Стотици деца в един коридор – не може изцяло да се елиминира агресията, по-скоро тя се мултиплицира, заяви Вълчев.

Според него училището не е източник на агресия, има много фактори - видео игри, социални мрежи.

За слуха, че социалните служби отвличат деца, който стана причина няколко училища в ромските квартали в Сливен, Карнобат и Ямбол да бъдат опразнени, министърът обясни, че на втория ден децата се върнаха в училище.