София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Лекари на протест заради ново насилие над медицински екип

Москов: Винаги ще има идиоти, важното е системата да защитава лекарите

8 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Лекари от "Пирогов" излязоха на протест пред здравното заведение заради нов случай на побой над екип от медици. 

Случката се разиграва в ранните часове на 11 септември. В шоковата зала на „Пирогов“ постъпва 32-годишен мъж с травма на лицето. След като раната е обработена от лекарите, пациентът напада медицинския екип.

Агресивният мъж е задържан от полицията и по-късно освободен. Насилието обаче не остана подминато от колегите на бития екип, които изразиха недоволството си от непрестанните нападения над тях и настояха за по-строги мерки, с които насилието да спре.

А здравният министър научи от медиите за нападението над медиците."Винаги ще има идиоти, не говоря за конкретното лице, които ще удрят медици, майки, деца и т.н. Важното е те да бъдат наказвани с цялата строгост на закона и системата да работи, така че да защитава хората от подобна агресия.", допълни Петър Москов.

Здравният министър заяви още, че предстои среща между ръководството на болницата и това на вътрешното министерство, на която да се обсъди вземането на по-строги мерки, ограничаващи насилието над медицински лица.