София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

МАРЕШКИ: ТРЯБВА ДА ИМА ТАВАН ПРИ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА

ВЪПРЕКИ НИСКАТА ЦЕНА НА БЕНЗИНА ВЪВ ВАРНА, НИКОЙ НЕ Е ЗАТВОРИЛ БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА СИ

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Необходимо е държавата да постави ясни граници и таван при цените на горивата, като конкуренцията между фирмите да се осъществява според тях. Това заяви безнесменът Веселин Марешки пред БТВ. Той добави, че продължава инициативата за събиране на подписи за провеждането на референдум, свързан с цените на горивата. По думите му, важно е управляващите да се намесят при явното наличие на споразумения, водещи до високите цени на горивата, които плащат потребителите.

Марешки добави още, че при доставна цена от 1.50 лева в бензиностанциите най-масовите бензини А95 и А98 трябва да са на цена под 1.80 лева. Той уточни, че именно такава е ситуацията във Варна към момента, като всички играчи се конкурират на това ниво. Всички в морската столица се съобразяват и никой не е затворил бензиностанцията си, коментира още бившият кмет. Припомняме, че той отвори своя бензиностанция във Варна, предлагаща горива на значително по-ниски цени. Веселин Марешки отказа да коментира дали има картел сред търговците, но акцентира на това, че е видно съобразяването една с друга на веригите.