София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Мъж намушка с нож двама души след опит за обир

Нападателят разбивал оръжеен магазин в Горна Оряховица.

пропускане
4 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Психично болен мъж рани охранител и случаен минувач с нож. Това се случи при опит за арест, докато разбивал оръжеен магазин в Горна Оряховица.

Нападението се разиграло в нощта срещу неделя. 64-годишният мъж, въоръжен с щанга и лост, опитвал да отвори ловно-рибарски магазин в центъра на града.

На място незабавно пристигнал екип на частна охранителна фирма, но тогава взломаджията преминал в настъпление. Извадил нож и намушкал в ръката единия от охранителите. В екшъна се намесил и живеещ в района мъж, но и той пострадал от острието.

Състоянието на двамата не е сериозно, раните им са обработени в спешна помощ и са освободени за домашно лечение. В крайна сметка 64-годишният мъж е арестуван.

Той е с психично заболяване. Обяснил на полицаите, че искал да се въоръжи, за да "хване гората". По случая е образувано досъдебно производство. Нападателят ще бъде настанен в психиатрична болница за лечение.