Гледай
на живо

Париж срещу домашното насилие

Десетки жени лежаха като мъртви в центъра на града

Париж срещу домашното насилие Париж се включи в битката срещу домашното насилие. Десетки жени от лежаха като мъртви в центъра на ф... thumbnail text
Париж се включи в битката срещу домашното насилие. Десетки жени от лежаха като мъртви в центъра на френската столица, за да насочат вниманието на обществото към този по-разрастващ се проблем.
 
Статистиката показва, че само от началото на 2019 година във Франция, повече от 120 жени са били убити от партньорите си. Преди месец беше организиран национален форум, за да се търсят решения на проблема. Според организаторите на протеста, обаче това не е направено достатъчно.Демонстрантите носеха плакати с портрети на някои от жертвите. 
 
Събралите се бяха категорични, че трябва да бъде създадено министерство за правата на жените, което да разполаг със свой бюджет, с който да предоставя на жертвите възможност да бъдат настанени извън дома
 
“Имаме нужда от истинска, мащабна кампания по телевизията и радиото. Постоянно да известява и да подканя да се обърне внимание на проблема.", сподели още пред медиите една от активистките, участнички в кампанията.