София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАТРИОТИЧНИЯТ ФРОНТ ИЗМАМИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ

СПОРЕД ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 С МЕСТНИТЕ

9 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Патриотичният фронт измени на идеите си и измами своите избиратели. Това заяви независимият вече депутат Велизар Енчев в ефира на Нова телевизия, който напусна Патриотичния фронт след като ръководството подкрепи кабинета на Бойко Борисов. Енчев гласува и срещу избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание.

Коалицията, в която влезе Патриотичния фронт е безпринципна, заяви още Енчев. Коалицията НФСБ – ВМРО влезе в Народното събрание с изцяло анти-ГЕРБ платформа, а сега подкрепя тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото. В общ план, според него, безпринципен е и целият парламент, тъй като е плод на подменен вот. Подменен е и вотът  на Реформаторския блок, тъй като нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалират с ГЕРБ, категоричен беше Енчев. Той дори заяви, че в нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Велизар Енчев е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели. "Липсата на морал в политиката докара до там нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите", каза още Енчев в ефира на  Нова телевизия.