София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Подписват СЕТА на 30 октомври

Мисията е изпълнена, коментира Доналд Туск

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада СЕТА ще бъде подписано на 30 октомври. Това заявиха министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо и председателят на Европейския съвет Доналд Туск в профилите си в Туитър.
Току-що говорих с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск – срещата на върха ЕС-Канада ще се проведе в неделя. Добри новини, с нетърпение очаквам да присъствам, пише Трюдо.
Мисията е изпълнена! Току-що се уговорихме с с премиера на Канада Джъстин Трюдо да проведем срещата на върха ЕС-Канада в неделя!, написа Туск.
Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом информира, че всички 28 страни членки на ЕС са готови да подпишат споразумението за зона на свободна търговия между ЕС и Канада.
Всички 28 страни членки на ЕС са готови да подпишат споразумението за зона на свободна търговия. Добри новини! Подписването ще се състои в неделя!, написа в своя профил Малмстрьом.