София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Работници на сметището под АМ "Струма" на протест

Служителите на фирмата излязоха да защитят шефа си

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Кольо Илиев е невинен" - с плакати с този надпис работници от фирмата за отпадъци, чийто собственик е обвиняем за пожара на АМ "Струма", излязоха на протест в защита на шефа си. 
 
Недоволните се събраха рано тази сутрин от под моста на магистралата, където пламнаха отпадъците.
 
По думите на протестиращите техният началник е добър човек и няма нищо общо с пожара, като те подозират умишлен палеж, с цел да бъде набеден именно Кольо Илиев. 
 
Работниците допълват, че изгорилите отпадъци не са част от тяхното сметище, а се намират в друго, създадено незаконно от фирми и граждани. 
 
Служителите са категорични, че ще продължат с протеста си, докато собственикът на фирмата не  бъде пуснат на свобода. Те изтъкват, че компанията е с огромна местна значимост, тъй като тя заводът й за отпадъци преработва по 500 тона технологичен отпадък на месец, като по този начин обслужва множество малки и големи фирми в региона.