София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Самолет с бразилски футболисти се разби в Колумбия (ОБНОВЕНА)

На борба се е качил и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо

7 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Самолет със 72 души на борда и 9 души екипаж, сред които и членовете на бразилския футболен отбор "Чапекоензе" се разбил малко преди приземяването си на летището в Меделин, Колумбия. Полетът е бил чартърен и е пътувал от Боливия.
Най-малко 13 души са оцелели при самолетната катастрофа.

Бившият футболист на ЦСКА и шампион на България с "червените" през 2008 г. - Фелипе Машадо, е бил на борда на разбилия се в самолет. Той е публикувал снимка в личния си профил в Инстаграм минути преди да излети. Маяадо премина в отбора в началото на сезона, като изигра 19 мача и вкара 1 гол за новия си тим.

Бразилските футболисти са пътували за първа среща от финала на Копа Судамерикана - турнир, еквивалент на Лига Европа в Южна Америка, срещу „Атлетико Национал”. Тимът на Чапекоензе е трябвало да играе в Меделин с местния Атлетико Насионал във финала за Копа Судамерикана на 1 декември.

Предполагаемата причина за падането на самолета е свършване на горивото. Самолетът е паднал в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.