Гледай
на живо

Шопа с обвинения за укриване на Арабаджиеви

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в дома му в Испания

Шопа с обвинения за укриване на Арабаджиеви Софийска районна прокуратура започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев, това съобщи г... thumbnail text
Софийска районна прокуратура започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев, това съобщи говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.Известеният още, като Жоро Шопа, е обвинен в укриване на семейство Арабаджиеви. 
 
Издирваните с червени бюлетини от Интерпол, Ветко и Маринела Арабаджиеви, бяха открити вчера в дома на Шопа, в Испания. Арнаудува твърди, че държавното обвинение ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на Семерджиев.
 
Разследването срещу Жоро Шопа е за спомагането на  Арабаджиеви да избегнат или да осуетят наказателното преследване, или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението .
 
Припомняме, че Семерджиев беше задържан, заедно със семейство Арабаджиеви вчера от испанските власти, тъй като срещу него също  е била издадена Европейска заповед за арест от страна на Швейцария. Полицията там е настоявала за екстрадицията му, заради обвинение срещу него за наркотрафик, но по-рано днес това искане е било оттеглено. 
 
Това е установено след проверка от дирекция "Международно оперативно сътрудничество" при МВР, която е констатирала именно, че името на Семерджиев е заличено от списъците за издирване на Европол.
 
Главният секретар на МВР, Ивайло Иванов съобщи, че се очаква съпрузите да бъдат екстрадирани в България до две седмици.