София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Станишев: БСП пропусна възможността за обединение

Лидерът на ПЕС остава в битка за евролистата

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вчерашният отказ на ръководството на БСП да изведе начело на листата за предстоящия вот едновременно и него, и Елена Йончева е пропусната възможност за обединение на левия електорат. Това коментира пред bTV председателят на ПЕС Сергей Станишев.
 
 
Въпреки създалата се ситуация, Станишев обясни, че  е поздравил Йончева за избора. Той й пожелал кураж, защото битката, в която влизала, нямало да е лека.
 
Лидерът на ПЕС призна, че от месеци не е разговарял с председателя на българските социалисти Корнелия Нинова. Станишев обясни, че според него Нинова трябвало да го потърси за подобен разговор.
 
Бившият министър-председател призна, че двете крила в БСП  са се борили за всеки глас през вчерашния пленум, като всеки от водачите е прозвънявал членове на партията, за да проучи за кого ще гласуват. Той определи това като съвсем нормална практика.
 
Станишев беше категоричен, че въпреки че няма  да води листата, ще се бори за участие в нея. Той заяви, че отсъствието би накърнило резултата на БСП и демотивирало много хора да гласуват за тях.