София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Стреляха по депутат в Аржентина

Убит е неговият помощник

пропускане
5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Аржентинските власти потвърдиха, че депутатът Ектор Оливарес е бил прострелян вчера близо до сградата на Националния конгрес, предаде Асошиейтед прес.

Оливарес е представител в долната камара на парламента от провинция Ла Риоха.

При стрелбата е бил убит и Марсело Ядон, помощник на депутата, който е пътувал с него в колата.

Ектор Оливарес е откаран в болница и лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му.

Аржентински медии първоначално съобщиха, че Оливарес и Ядон са простреляни от движещ се автомобил, но впоследствие в разпространен от министъра на сигурността Патрисия Булрич видеоклип на стрелбата стана ясно, че по двамата мъже е стреляно от паркиран автомобил.

Президентът на Аржентина Маурисио Макри поднесе съболезнованията си на семейството на Ядон.

"Атаката ни разстрои. Молим се за живота на Ектор. Ще направим всичко, за да разберем какво се е случило и кой е виновен", каза Макри.

"Минаваме през един много тъжен и труден момент, тъй като това (стрелбата) потвърждава присъствието на мафиотски групировки в страната ни", каза министърката на сигурността Булрич.

Тя подчерта, че според властите основната мишена на стрелбата е бил Марсело Ядон, тъй като след като той е бил убит, стрелците са имали възможност да убият и Оливарес, но са решили да не го направят.

Министърката съобщи, че властите са намерили автомобила, от който е стреляно по Оливарес и Ядон, и че са установили самоличността на заподозрените, но отказа да разкрие допълнителни подробности, преди стрелците да бъдат заловени