София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ТОЗИ ЛОШ, ЛОШ ВОЛЕН...

ХРОНОЛОГИЯТА, ПРОТИВОПОЛОЖНИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ, ИЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Бях се зарекъл да не пиша по темата, но ще се наложи да го направя.

Първо - уточнявам - цялата информацията за "сериала НАТФИЗ" я знам от публични източници. Не съм бил там, не съм говорил с участниците, не съм правил собствени разследвания. Това е много важно, за да се отчете смисъла на разсъжденията ми.

Второ - не, не съм безпристрастен. И никой не е. Никога. Не само в случая - винаги съм пристрастен. Така е всеки човек, даже и да полага усилия за обратното. И колкото повече ви кажат, че някой е безпристрастен, да знаете, че или ви лъже, или не е наясно със себе си.

Каква е версията, която основните СМРАД*-ове се опитват да внушат на народа, и на СМРАД-олюбивия people?

Епизод 1. Ами Волен, понеже всъщност е Долен Болен, и е луд за връзване, първо е нападнал миличките собственици на безобидното клекшопче на Раковска (пиян, къркан, надрусан, избирате си внушение по ваш вкус и избор), и в опита си да се измъкне от локвата, в която се е накиснал, си измисли пътьом версията с контрабандните цигари, и за наркотиците. Циркове до зори, нашите камери работят денонощно за драгия зрител...

Епизод 2. Броени дни след това същият този луд човек, по същите тези причини, нападнал, видите ли, НАТФИЗ, дето преди беше ВИТИЗ. Взел го на абордаж, нахлул. Злоупотребявайки с депутатския си имунитет (какъв мерзавец, нали?) тероризира полицаите, портиера, студентите, който му падне. Скъсал синджира, варда, дето се вика. И изобщо, с цялото си поведение показва висок градус на обществена опасност, враг на нормалното столично общество, и позор за националистическата идея.

Ама защо го е направил? Ами как "защо"? Защото е луд, къркан, дрогиран, щото го хапят мухите! Не е ли очевидно?

Други решават, че всъщност го правел нарочно, за да повдигне поувяхналия си рейтинг. Дето се вика - "хитрец си ти, Андрешко". Простичко, смилаемо, приема се без много въпроси. Даже, за най-лесно, без никакви въпроси.

Епизод 3. 2-3 часа след края на изборния ден, към 22:00 вечерта, този ненормалник отново е в НАТФИЗ, във фоайето. И пак иска нещо, пак го били нападнали, пак го блъскат, пак го удряли! Абе, няма ли кой да го озапти тоя! Няма ли кой да му отнеме имунитета, да го върже, пребие, да го анихилира някак си?! Защо все на него му се случват такива неща, бе!

Това са внушенията, които СМРАД-овете услужливо поднасят като "осведомяване" за пийпъла на България. Тук вече не го обвиняват, че си вдигал рейтинга за изборите, защото все пак изборният ден е приключил преди часове. Но остава версията, че той просто е неудържимо луд за връзване: нахлул отново (да се разбира - нападнал) пак НАТФИЗ. Защото кофти типове като него много мразят артистичната ни общественост, и най-паче мразел младата, красивата, интелигентната, творческата част от тях. Злодеите и мерзавците са така - те мразят всичко младо, хубаво, и интелигентно, и го нападат. Понеже са Злодеи, разбира се. Аксиома. Не се доказва, не се пита - ама защо така Волен е чак пък такъв Злодей? Внушава се. Гълта се, без "не искам!". Приема се от СМРАД-олюбивия people без много замисляне.

Аз обаче не мога така. Аз си задавам въпроси, и търся интереси. Търся здравия смисъл. Търся причините. И на едните, и на другите.

Мъдрите хора са казали, че всичко се познава в сравнението.

Дотук беше версията на СМРАД. Правоверната, демонократичната, евро-атлантическата.

Докато не са им ударили шалтера окончателно, има все още и версия на Алфа ТВ.

Та, версията на Алфа ТВ (ПП АТАКА) е, че (да я караме пак подред):

Епизод 1. Имали сигнал, че в клекшопа се продават цигари без бандерол, и подозрението, че може да се продават и наркотици. Отишли да проверят, позвънили на 112, на икономическа полиция, и настоявали да се проведе разследване на място, на часа. Изсипват се обаче 12 коли, с почти 50 полицаи, сякаш е станала гангстерска престрелка в Бронкс. Държат се приятелски със собствениците. И, в крайна сметка, вместо да направят проверка, натискат да обвиняват, заплашват, държат се грубо, неуважително, и непрофесионално именно с Волен, с Десислав Чуколов, които са в ролята си на граждани, подали сигнал. Министър Бъчварова, на която депутатът Десислав Чуколов звъни през нощта, не намира за нужно да си вдигне телефона. Държи се като примадона, на която някакви навлеци се опитват да и досаждат. Сидеров, и Чуколов са разпитвани в движение, ей така, на улицата, до 4 часа сутринта, под камерите на отново внезапно появилите са СМРАД-ове, които с нетърпение притипват за обещания, или очакван екшън. Ако не екшън, то поне скандал! Ако не скандал, то поне неадекватни, смутолевени думи и поведение, които да укажат, покажат, и докажат на драгите зрители, че и Сидеров, и Чуколов, са ако не злоупотребили с дрога, то поне с алкохол! Но не - Волен запазва олимпийско спокойствие, не скача, не вика, не нагрубява, не удря, и изобщо...отказва да си влезе в очакваната роля поне на злоупотребил с алкохола депутат. За Чуколов един от коментарите към едно от видеата (това на собственика на клекшопа) твърди, че бил ударил човека, но...не знам...чух, че викат, но аз лично удар на този, и на другите записи не видях.

Волен-ПП Атака-Алфа ТВ между другото вземат версията с контрабандните цигари и с наркотиците съвсем сериозно за разработка, и в Алфа ТВ и в предаванията се появяват доста сериозни събеседници. Експерти, които убедително, доказателно, и здравомислещо излагат нещата в полза на тезата на Волен. А именно - че дрогата е под държавен (в случая: на Бойко Методиев Борисов) контрол, както и контрабандните цигари. Става напечено. Защо, малко по-късно.

Епизод 2. Волен и Чуколов заедно с оператор на Алфа ТВ раздават листовки против наркотиците. Простичко, нагледно, общественополезно. Кой не иска децата му да стоят по-далече от тази зараза? От НАТФИЗ изскачат 1-2 младежи, и без видима причина удрят и Волен, и Чуколов. Блъскат, или удрят оператора на Алфа ТВ с камерата, не разбрах. Но той все пак записва нещо. Волен и Чуколов, заедно с оператора, се връщат в офиса на Алфа (който е на 50 метра от мястото на събитието), и разпечатват лицата на нападателите. Подкрепени с по-голям екип от Алфа ТВ, и с още няколко депутати, отиват да търсят нападателите в НАТФИЗ. Входът е един, там има портиер, и вход. Портиерът не ги пуска, казва им, че студентите имали занятия, лекции, репетирали. Дали групата на Волен е повярвала на това, не знам. Много хора не знаят за тези особености на образователния процес в НАТФИЗ. Може и да са решили, че портиера ги смотва, и са тръгнали да проверят. Версията им е, че са търсили, и, като не са намерили, са си тръгнали. Станало е относително бързо. Бити, убити, ранени няма. Имало обаче много недоволни студенти, и преподаватели. Възможно е.

Епизод 3. Вчера. Нощта на изборите. Пак Волен, и пак екип на Алфа ТВ, заедно с други депутати, отиват отново във НАТФИЗ, след края на изборния ден, след 22:00. Дали някой им е дал сигнал, че нападателите от предния ден са там, или имат друга причина, аз лично нито знам, нито съм чул. В крайна сметка, видео-записите са от фоайето на НАТФИЗ, депутатите се легитимират, наистина по закон имат право да влизат в държавни учреждения, каквото е НАТФИЗ. След което министър Бъчварова идва, но отказва да изслуша колегите си депутати, техните мотиви. И започват да изхвърлят депутатите на ПП Атака по най-грубия начин: блъскане, юмруци, ритници, извиване на ръцете. Междувременно странно как, но във фоайето се събира огромна, организирана, и гръмогласна тълпа от предимно млади хора, оглушително скандиращи. В същото време на улицата тълпата е още по-голяма, незнайно откъде толкова бързо събрала се в този не много ранен час. Спонтанна самоорганизация, вероятно. Стават и чудеса понякога. Най-често - грантомотивирани, за съжаление. Но както и да е - тълпата е факт. Вие, реве, иска кръв и трупове. И да прекалявам, не съм далеч от внушеното настроение от улицата.

Волен е изведен притиснат, и стиснат от полицаи, и докато не може да мръдне нито ръцете си, нито тялото си, един почти 2 пъти по-голям на габарити от него мъж със засилка го удря по лицето с юмрук през полицаите. Волен не може нито да отвърне, нито да мръдне. Просто понася удара. Под дясното му око теква кръв. На тази част от записа доблестният водещ от НОВА ТВ Виктор Николаев възкликва солидарно: "на полицая не му издържаха нервите! Разбирам го!". Така са безпристрастните и обективни СМРАД-ове.

Друг един "артистичен студент" от тълпата се приближава, и пак през полицаите плясва грубо Волен отзад по темето с шамар. Голямо геройство, разбира се! Полицаите не го закачат, а Волен стоически не реагира. Просто търпи. Тълпата обаче ликува. Полицаите се стараят да го опазят, задържат първия нападател, стараят се да го изведат. Деница плаче, Волен обаче държи, запазва пълно самообладание.

СМРАД-олюбивия people тръпне, очаква отнемане на имунитет, следствие, присъда, затвор...Всъщност, нямат нищо против и разстрел, и обесване. Може и двете заедно, защо не.

Страстите в Алфа ТВ и в ПП Атака са подобни, но с обратен знак. Разбираемо. Цялата държавна машина - МВР, Прокуратура, Министерски съвет са против тях. Никакви закони и законови рамки вече не съществуват. Каквото и да стане с когото и да е от тях, няма на кой да се оплачат, към кой да се обърнат. Законът е изпарен. Има "бандата (ама оная - държавната) е срещу нас", и точка. Защото Държавата, която отдавна е Протекторат, е с административен апарат, отдаден засега на концесия от посолството на Бойко. Твърде много условности станаха ненужни, излишни, досадни за спазване, и вместо красиви, и прилични венециански маски вече виждат озъбеното лице на силовата действителност на тази административна машина.

Успоредно с това "Бай Ганьо прави избори" чупи рекорди. Бай Ганьо, Дочоолу, и Гочоолу, и Данко Хаирсъзина могат само да си скубят мустаците от яд, и да подсмърчат завистливо в ъгъла. Никога по алеково време е нямало зала Армеец, в която да припадат, умират, да изнасят хора, благодарение на 60% избраната Фандупкова. Зала “Армеец”, на петела (ББ) опашката, се превърна в театъра Норд-ост на Дубровка, Москва, ама без чеченци. “Видими резултати”: умират си хорицата като “щастливи кокошки” от демонократично гербаво управление , мърцина, за слава на Бойко. Виновни, разбира се, няма. Всъщност: има - Волен! Ако не той - Путин! Ако не Путин, Станишев, някой друг, само не и ГЕРБ, Бойко, Бъчварова, или Фандъкова...все ми иде да напиша Фандупкова.

Днес, 26.10.2015 вече на Алфа ТВ отново имаше "технически проблем" следобяд, и не можеше да се гледа през интернет.

За сметка на това вече имаме...познахте! Протест! “Искаме морал!”В най-добрите традиции на Голямата Бяла Къща, от Южния парк!

Това е хронологията. Даже и да изтървам нещо, надявам се, да не е от съществената част.

Сега обаче, след като ви изложих двете гледни противоположни точки, искам да изложа и моята. Колкото и да е грешна. Вие ще кажете.

Като цяло имам 3 забележки към Волен:

1. Не е негова работа, и на Десислав Чуколов да се занимават с клекшоповете, и с раздаването на листовки по улиците. Не е забранено от закона, вярно е. И е граждански дълг на всеки гражданин, също е вярно. Но не е тяхна работа, от гледна точка на политически статус, и политически уязвимости, които цъфнаха.

2. Грешка е да се реагира на развитието на събитията толкова спонтанно, импулсивно, и предвидимо. Това е опасно, и може да стане фатално за хората, коио са повярвали, тръгнали, подкрепят борбата с теб, след теб. “Ти си отговорен за тези, които си опитомил” (Малкия принц, Антоан дьо Сент Екзюпери).

3. Грешка е да се действа толкова необмислено, непремислено, и без план за събитията поне на 2-3 хода напред. Добрите играчи даже предвиждат 3-4 хода напред. А опитните и отговорните от тях - до 4-5. Политик с опит, мъж на 59 години, трябва да постъпва именно така, само така, и да не си позволява спонтанности, и импулсивни действия. Самоконтрол, дето се вика.

Какво се случи според мен?

Епизод 1. Десислав Чуколов и Волен купуват цигари от клекшопа. Волен всъщност не пуши, но това няма значение. Виждат, че цигарите са без бандерол. Правят забележка. Може би по-остро. Може би не нарочно. Впрягат се. Става скандал. Продължението го знаете. Но става беля. Защото съм чувал (но не мога да твърдя), че незаконния бизнес с цигарите без бандерол бил личен бизнес на Бойко. Негов, не на ГЕРБ, или на някакви други групировки. НЕГОВ! 2 млрд годишно! И за тези, които се пробват в контрабандата на цигари в големи размери (от бус нагоре) има не само бой, ами направо “ги праят да умиргат”. Пощада няма. Откупуване - също. Действа се за назидание. Затова цигарите без бандерол се продават свободно из цялата страна, ама само от неговите. Затова и пристигат 12 коли по никое време, сякаш става дума за гангстерска престрелка. Затова и никаква проверка не е направена като хората. Затова и полицаите се познават с милите собственици. Затова и екипите на Алфа ТВ толкова лесно и бързо правят “контролни покупки”, и го доказват с видео. Затова и в студиото при Волен толкова събеседници извадиха толкова неща от кирливите ризи и кухнята на този бизнес. Всъщност, само кучетата и котетата в София май не знаят - чий е той, и как работи. Имам предвид тези на 10-12 дневна възраст, дето са още слепи. Ама, повтарям - не твърдя, просто преразказвам неща, които са ми казали. Не казвам кой. А пък с бой забравям.

3 дни, ТРИ ДНИ всички СМРАД дружно, от сутрин до вечер, ни занимаваха с мнимата агресия на главния Злодей на Републиката: Волен!

В същото време, истинските, важните световни новини от 11.10.2015 бяха:

  1. Многохиляден митинг в Германия против TTIP (250,000 в Берлин!);
  2. Многохиляден митинг във Вашингтон срещу институционалния расизъм;
  3. Митинг в Брюксел “срещу остеритета”;
  4. Митинг в София в подкрепа на Русия;
  5. Атентат в Анкара с неясен произход-кюрдски или местен опозиционен;

Не чухте за тях от първите 2-3 СМРАД-а, нали? И аз не чух. Защото е забранено да чувате за тях извън Интернет. Вероятно даже и не чухте, че на 20-годишнината на Българо-американската търговска камара Бойко Борисов официално, и честно си призна, че е работил против интереса на България, в угода на САЩ, което го праща в графата “национално предателство”, нали?

Накратко, без да иска, Волен настъпа милиарден бизнес. Ако са верни слуховете - лично на Бойко. Че и го разрови, та се разсмърдя... Даже и ако Бойко беше широко скроен човек, за какъвто се прави, според мен нямаше да го прости това. А всъщност съм чувал точно обратното - че изобщо не е широко скроен. Което ни довежда до Епизод 2.

Епизод 2. Без да ви губя времето, според мен версията на Алфа ТВ изглежда по-правдоподобна. Главно защото има здрав смисъл, и причинно-следствена връзка. И защото (за съжаление) пасва на импулсивния характер на Волен. Аз лично не вярвам в СМРАД-версията, че ще тръгне да напада НАТФИЗ, просто, защото е луд, лош, зъл, и обществено-опасен Злодей. Още по-малко - защото бил пиян, или дрогиран. Тъпо. Още по-тъпо е “прави си реклама, заради изборите!”

Влезнал, потърсил, не намерил, излезнал. Без жертви. Без бой. Без хулиганства. Без нахлуване дори. Ако не броим преразказите на студентите, представени от СМРАД, като всичко е с “Volume на Max”, които са много възмутени. Според мен има доста по-сериозни, и заслужаващи възмущение неща и в държавата, в нещата, които правят с нас, и в света около нас. Ако наистина сетивата ни за възмущения не са счупени и не действат крайно избирателно. Двойностандартно, имам предвид. На това народът ни, едновремешният, българският (когато българите са били все още българи) е казал: “да си кривиш душата” Ама какви народи, какви души, за тоз СМРАДолюбив people!

Но какво последва? Последваха неща, които здравия разум не би допуснал, да не говорим за правова държава: “съдия Райкова съди Сидеров, без да му даде право на защита”. Излизаха прависти, прокурори, и други длъжностни сдвр-лица, и предварително, преди края на следствието, публично нарушаваха тайната на следствието, и предпоставено разглеждаха един човек като вече осъден!

Волен направи нещо, което всички думкащи се в гърдите за родолюбиви хора трябваше да направят преди години. И той го прави късно, но въпреки закъснението - пак първи от всички други - подаде ръка, предложи съвместна работа, и обединение на всички родолюбци. Независимо от всичко лошо казано, и сторено през годините. И за да не каже някой, че било пак спонтанно, го направи няколко пъти, в няколко предавания, публично, и в различни телевизии. Което също е very bad, според Голямата Бяла Къща. И според Бойко Методиев Борисов, разбира се. Обединение на родолюбците е последното нещо, което биха искали да видят в тази оскотяла и настръхнала от отчаяние и безизходност България.

Епизод 3. Наистина не знам - защо отидоха снощи, и по това време. Но видях, че се легитимираха. Видях, че ректорът не искаше да чете - какво пише на депутатската карта. Видях, че не удряха, не биха. Тях ги блъскаха, тях ги биха. Тяхната кожа искаха. Видях как се радваха тези, които внезапно самоорганизирано, като безкористни грантомотивирани протестъри се бяха събрали. Които скандираха заучени неща. Организирано. Видях как министър Бъчварова се държа като някаква неадекватна лелка, която не може да си организира групата от детската градина да пресекат нормално една пешеходна пътека в малко село.

Видях, и си мисля, че за да се впрягат толкова ресурси не само в очернянето и сатанизацията на Волен, а направо в пребиването, и в малтретирането му, има сериозна причина. И тази причина не е “общественото недоволство”, както организирано и театрално-камуфлажно ни лъжат.

Причината е в няколко неща:

1. Оскотяла, обедняла, подивяла от безизходица България неизбежно ще пренасочи настроения и хора към националистическия спектър. ПП Атака ще бъде избрана не заради това, че някой ще седне да чете “Планът Сидеров”, или да се замисли над биографията на Волен, а защото това е единствената антисистемна партия в България. И за такава я посочи лично Той...не, не Волен, а посланик Уорлик. Той посочи Волен, и няколко пъти каза “Аз ще те унищожа!” Това не е битовизъм в ресторант. Това, казано от устата на американски дипломат, е черна марка. Преговори, сдобряване, опитомяване, или даже пенсиониране са вече невъзможни. Всичко трябва да бъде впрегнато. И пак повтарям - не толкова, или само заради личността на Волен, а заради неговата антиколониална антисистемност! Даже тези думи са забранени за СМРАД, забранено е колониално-антиколониалното говорене!

2. Волен настъпа (съзнателно, или така се получи) милиарден бизнес на Бойко. За такова нещо пощада няма. И въпросът е не само в парите, в бандитските принципи, и в статуса на Бойко. Заплашено е самото съществуване на Бойко. Защото разравянето с клечките, или с по-мощни средства на криминалната воня около Бойко ще събуди един кофти призрак. От едни изтекли от Уикилийкс грами, после пак в Уикилийкс, в “Бивол”, една фабрика с цигари, едни протоколи, пак протоколи, посланик Макълдауни, пак публикации, едни съдружници, едни SIMO, едни предавания, и едни други стенограми, и записи. От едни други доклади, от едни други документи, касаещи сенчестото и престъпно минало на действащия министър-председател. И ако се размирише силно (а то вече си мирише), янките, по силата на правилото noblesse oblige (благородството, положението задължава) ще се принудят да се оттърват от Бойко. Има все пак някаква, макар и лицемерна хигиена в техните послушковци в света. Бойко не е в Никарагуа, Фиджи, или Ботсвана. Той е в България - аортата между Изтока и Запада, в ЕС. Твърде видим е. И тук някакво ниво все пак е задължително да се спазва, макар и лицемерно. А “уморените коне ги убиват, нали?” (не сте го гледали този стар, и хубав филм?). Англосаксите, а още повече световните банкстери, са хора с традиции. С колониални традиции. И тези колониални традиции и практики са ги научили, че използваните и пенсионирани туземни вождове не следва да се оставят да стигнат до дълголетие. Не е хигиенично, не е практично. Твърде много знаят, и твърде много струват...или биха стрували...живи. За доказателство е достатъчно да се огледаме просто в световните събития за последните 10-20 години. Ами...наистина не живеят дълго. Почти всички бивши техни марионетки. И Саддам беше такъв, и с Каддафи нещата им вървяха, и с мистичния Осама бен Ладен, и даже в един период от живота и дейността на Уго Чавес, колкото и да не ви се вярва. Въпрос на традиции, и технологии. И Бойко това го знае. Би трябвало да го знае. Не може да не го знае. Не е в негов интерес, ако не го е мярнал някъде из “Винету”, или някой от съветниците му не му го е обяснил.

3. САЩ, или по-скоро световните банкстери, са във финалната права на борбата им за световно господство. Тази борба е равна на борбата им за оцеляване. И в тази борба бунтът на колониите, които и да са те, където и да са те, особено на такива геополитически важни места е недопустим. Недопустим от педагогическа, от военна, от икономическа, геополитическа, от всяка гледна точка. И една такава формация, като тази на Волен, една такава медия, като Алфа ТВ, едни такива организирани настроения, като ПП Атака, и всички гравитиращи около тях, са меко казано неприемливи. Колкото и да е крива, и по-слаба организационно, ресурсно, и финансово. Дава лош пример. Показва слабости в колониалната дисциплина. Дава тон за песен на подобни. Трябва да бъде сатанизиран, намразен, осмян, охулен, и очернен. Трябва да бъде ликвидиран, но по англосаксонски - по възможност, с ръцете на самите местни туземци. Нещата трябва да са представени не като “нещастен случай”, а именно като саморазправа на буйна част от “възмутената общественост” срещу един полудял нацист, един обществено опасен русофил (каквито всъщност следва да са всички русофили, нали?).

Волен, иска го, или не, няма връщане назад. Няма обратен път. Няма и как да спре. Може да греши, да го вкарват в постановки, капани, сам да си ги създава, или да ги допуска, но няма връщане назад. Такива са големите процеси.

А голямата причина, заради което седнах да напиша всичко това, изобщо не е да пиша дитирамби, или ода за Волен. А за да разберете, че тук наистина самата личност няма голямо значение. Има, но не голямо. Има значение логиката на процесите. Или си на страната на народа си (с всичките му грешки, грехове, и кусури), и се бориш за него (пак с всичките грешки, грехове, и слабости на човешката ти природа), или всички дружно ставаме Dust in the wind (Прах във вятъра, от група Канзас, помните ли я?).

Другата причина да седна, да напиша, и да взема отношение по тези пресни събития са, че видях хора (фамилии и имена няма да кажа за нищо на света), които на времето са се нареждали на опашка при Волен: “за ремонта на храма”, “за операцията за очите”, “да помогнеш на тази баба на село, да им занесем чувал картофи, варива, други трайни храни”,”за ставата на баща ми”, “тука за “Православна солидарност”, за много неща... Хора, на които той е давал, помагал в труден момент.

Много от тези хора сега, когато той е в труден момент, мълчат гръмко, оглушително, и страшно. Някои от тях даже злорадстват. Не вдигат даже глас, една дума не смеят да напишат, да го защитят, да му окажат поддръжка, чисто човешки. Те уж търсят Спасителя, но всъщност очакват Осиновителя; Казват “Помогни ми!”, но когато получат помощ, я забравят, и даже ненавиждат този, от който са я получили. Те не искат да им подадеш ръка, за да ги извадиш от труден момент, те искат да ги носиш на ръце като малко дете.

Хора, които работеха на заплата в Алфа ТВ, а сега го плюят, хихикат, и злорадстват. Хора, които са се клели в принципи, идеали, в България, и лично на него, без той да им го е искал. На това същият този народ, нашият, българският, от времето, когато българите все още са били българи, е казал: “не плюй в кладенец, от който си пил”. казал е и друго: “Храни куче, да те лае”. За хората не се е сетил да го каже. Може би, защото тогава хората са били други, по-богобоязливи. Знаели са, че неблагодарността е страшен грях. Знаели са даже и разликата между грях, и грешка - нещо недоловимо за много хора днес.

Затова си патим. И края му се не вижда. Всъщност...вижда се, ама не този, който ни се иска. Защото “...и създаде Бога човека по свой образ и подобие...” не означава, че Дядо Боже е благ старец с дълга бяла брада, а че Човекът, за да е Човек, трябва да носи божественото в себе си. Ако не друго, поне 10-те божи заповеди да знае, и да почита. Да не бъде неблагодарен. Да бъде човечен. Да бъде Човек.

Може някой да каже, че се отплеснах метафизично. Или, че все пак съм тръгнал да правя реклама на Волен...Говорете си...щом наистина нищо не сте разбрали, значи, няма никакво значение, какво ще кажете. Ако обаче сте разбрали, тогава няма да говорите. Ще мислите, ще се замислите, и ще го осмислите. И ще се сетите...

Амин...

___

СМРАД* = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Отличителна черта - лъжат, мамят, крият истината. Работят за наша сметка, но в полза на чужди държави.

___

Автор: Пламен Пасков  

Още от Пламен Пасков в Евроком