Гледай
на живо

Валери Симеонов проговори след оставката

Отрече личните си отношения с Марияна Николова

Валери Симеонов проговори след оставката Бившият вицепремиер Валери Симеонов проговори в кулоарите на парламента след оставката си. Определи ... thumbnail text

Бившият вицепремиер Валери Симеонов проговори в кулоарите на парламента след оставката си. Определи новия вицепремиер Марияна Николова като изключително добър професионалист.

"Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Тя е основата на всички успехи, които постигна моят кабинет. Нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвал кабинетът на вицепремиера. Най-нормалното беше Мария продължи работата, защото много неща бяха започнати, но не са довършени. Тя не е политик - това едобре за държавата." каза още Симеонов.

На въпрос защо Сидеров не е гласувал за избирането на Марияна Николова за вицепремиер, на НФСБ Симеонов обясни: "Г-н Сидеров не гласува, значи не одобрява кандидатурата. Негово право е. Достатъчно дълго сме работили с Волен Сидеров. Надявам се да работим и занапред".

Валери Симеонов ще положи усилия законопроектите, които е внесъл да бъдат гласувани. Един от тях е законопроекта за таксата за старите автомобили. 

"Аз се върнах и съм същия човек. Това, че бях в изпълнителната власт, не ме е променило. За мен няма новина. Валери Симеонов се върна в парламента. Не съм първият, няма и да съм и последният", добави лидерът на НФСБ.

Симеоново каза още, че стабилността на кабинета никога не е била поставена под изпитание. "Решенията занапред, каквито и да са те, първо трябва да се обсъждат в заседания на Министерски съвет" категоричен беше той.