София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЗАЛОВИХА МЪЖ ЖИВЯЛ НЯКОЛКО ДНИ ПОД ЛЕГЛО В ЧУЖДА КЪЩА

АРЕСТУВАНИЯТ СИ ИГРАЛ НА ЧЕТИРИ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНА

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Полицията в Ню Джърси, обяви късно във вторник, подробности за странен случай, който се е случил през месец май.

Предполагаем крадец е бил арестуван най-много пет дни, след като се е промъкнал в къщата на семейство в Ню Джърси, когато собствениците чуват шум и установяват, че натрапникът се крие под леглото на дъщеря им, съобщава WABC reports.

Според полицията в Spotswood, New Jersey, Джейсън Хъбърт влязъл в дома на семейството, докато собственикът изхвърлял боклука, и се запътил към свободната спалня на дъщерята на втория етаж. След това живял там криейки се под леглото й в продължение на няколко (до 5) дни. Зареждал четирите си мобилни телефони в близкия до леглото електрически контакт и играл на тях игри.

Накрая съпругът на собственичката чул шум в спалнята. Качил се в стаята и когато погледнал под леглото - открил Хъбърт. Веднага извикали полицията на 911. 28-годишният син на двойката държал Джейсън, докато полицейските служители пристигнат.

Собственичката Маргарет Адамкевич, казва че Джейсън Хъбърт е познавал дъщеря й преди време, но не са чували нищо за него от преди повече от пет години.

„Той не каза защо се е върнал. Той просто е влязъл в къщата ни за да се скрие. Не е имал дом, в който да живее. Не бях уплашена, а просто бях ядосана. Аз не мисля, че се е хранил през това време, казва Адамкевич пред WABC - Мисля, че той просто е имал вода под леглото."

След това е бил транспортиран до полицейското управление в Spotswood, New Jersey, където е бил арестуван.

В края на разследването все още не е ясно дали е имал намерение да обере къщата, но засега Джейсън Хъбърт е обвинен за проникване с взлом и кражба на услуги (електрически ток). Определена му е гаранция от 50 000 щ. долара.

Източник: 7onlinenews.com