София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Заловиха мъжа, прострелял бившата си жена в Шумен

Жената е без опасност за живота

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева


Заловен е мъжът, прострелял бившата си съпруга в Шумен. Вчера сутринта е получен сигнал в оперативната дежурна част на ОДМВР – Шумен, че на път в индустриалната зона на град Шумен е прострелял бившата си съпруга, която е на 26 години.
Жената е транспортирана от екип на центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ - Шумен, където е установено, че е с наранявания в главата зад лявото ухо. Извършена е оперативна интервенция, след което е настанена е за лечение без опасност за живота.
Установено е, че 31-годишният мъж е препречил пътя на лек автомобил „Фолксваген“, в който е пътувала бившата му съпруга. След като е слязла от автомобила, 31-годишният мъж е произвел изстрели и е напуснал мястото на инцидента. По-късно е задържан в РУ - Разград.
При осъществените процесуално-следствени действия край автомагистрала „Хемус“ са намерени изхвърлените от него оръжието, с което е осъществено деянието и мобилни телефони. Започнато е досъдебно производство. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура е задържан за срок до 72 часа и е приведен в сектор „Арести“ на ОСИН Шумен.