София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Челси с поредна победа

"Сините" от Лондон прегазиха Саутхемптън

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Челси постигна убедителна победа с 4:1 над Саутхемптън като гост в мач от осмия кръг на Висшата лига. Това е четвърти пореден успех за тима на Франк Лампард във всички турнири. След него "сините" от Лондон скочиха на петото място с 14 точки в актива, колкото имат още Лестър и Кристъл Палас. Шампионът Манчестър Сити е с 16, след като днес записа шокираща домакинска загуба с 0:2 от Уулвърхемптън. Ливърпул оглавява класирането с 24 точки.
И в този мач на Челси изпъкнаха младоците Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт, които успяха да вкарат поредните си голове през сезона. Третото попадение във вратата на "светците" реализира Нголо Канте, а точен беше и Мичи Батшуай, който се появи като резерва. За Саутхемптън вкара Дани Ингс.
Припомняме, че Ейбрахам и Маунт получиха повиквателни от селекционера на Англия Гарет Саутгейт за предстоящите евроквалификации с Черна гора и България. Още един от младоците на Челси, който е част от "трите лъва" - защитникът Фикайо Томори, също игра силно при гостуването на "светците" и няма да е изненада, ако видим триото и в София. Мачът на "Васил Левски" е на 14 октомври (понеделник) от 21:45 часа.