София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Каляри победи Киево  с 3:0

Сардинци с класика във Верона

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Каляри постигна класическа победа с 3:0 над Киево в първия мач от 29-ия кръг на Серия "А". Сардинци изиграха доста силен мач и решиха всичко още през първото полувреме с попадения на Фабио Пизакане в 16-ата, Жоао Педро в 33-ата и Артур Йоница в 43-ата минута. Българинът Кирил Десподов не влезе в игра за гостите в този двубой.Срещата започна с прекрасен шанс пред Рикардо Меджорини, който изскочи на стрелкова позиция, но ударът му отблизо бе спасен от вратаря.След това обаче гостите взеха нещата в свои ръце. В 16-ата минута при едно разиграване след корнер топката бе центрирана в пеналта, където Фабио Пизакане с глава вкара за 0:1.В 33-ата минута падна и втори гол във вратата на Киево. Николо Барела отне топката в своята половина, след това необезпокояван стигна до наказателното поле на съперника и подаде за Жоао Педро, който технично отбеляза с удар в обратния ъгъл. В 38-ата минута домакините можеха да се върнат в мача, но изстрел с глава на Мариуш Степински се отби от гредата.
В 43-ата минута Каляри направи резултата класически. Фабрицио Качаторе центрира отдясно и Артур Йоница с плонж насочи топката във вратата за 0:3.Втората част започна с две добри положения за Киево, но в 52-ата минута устремът на "Летящите магаренца" окончателно бе убит, след като Фабио Депаоли    си изкара втори жълт и червен картон за груб фаул в средата на терена.Така Каляри взе трите точки и с актив от 33 заема 12-ата позиция в класирането. Киево пък остава на дъното с едва 11 спечелени точки.