София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Левски е на 5 точки от Лудогорец

"Сините" биха Витоша на "Георги Аспарухов"

4 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Левски победи с 2:0 Витоша (Бистрица) в лежерен мач от 19-ия кръг на efbet Лига, игран на "Георги Аспарухов".
Головете за успеха вкараха Паулиньо (24') и Станислав Иванов (60'), който вече има 8 попадения в първенството. Бразилецът изостава с един гол от младока при стрелците.
Победата донесе на "сините" 42-ата им точка в първенството, като с нея те заемат второто място и са на 5 пункта от лидера Лудогорец (47). Трети в класирането е Локомотив (Пловдив) с 37 точки и среща по-малко. Витоша пък остава на последното място с едва 5 спечелени пункта.
Срещата днес започна напълно очаквано и домакините контролираха събитията на терена от първата минута, макар и да нямаше сериозни положения пред вратата на гостите.
Постепенно опасните ситуации зачестиха, а това доведе и до гол. В 24-ата минута Найденов центрира в наказателното поле, а Паулиньо отклони, като първоначалният му изстрел бе блокиран, но след разбъркване топката отново бе в краката на бразилеца, който при втория си опит не сгреши и откри резултата.
Силните минути за Левски продължиха и след гола, а с огромен пропуск се отчете Франко Мазурек в 29-ата минута. Той получи топката от Алар на точката за изпълнение на дузпа, но изстрелът му бе много неточен.  
До края на полувремето Алар също имаше възможност да вкара, но Василев изби шутът му в корнер.
Второто полувреме започна на доста ниско темпо, но отборът, който владееше топката, отново беше този на домакините.
Най-добрият футболист за тима на Петър Хубчев бе Паулиньо, като бразилецът продължи да създава редица главоболия на "тигрите".
В 60-ата минута Живко Миланов проби отляво и центрира в наказателното поле, а Василев не се намеси добре и изби топката в краката на Станислав Иванов, който не сгреши от толкова добра позиция и отбеляза за 2:0.
Към края на срещата Станислав Костов се завърна в игра след няколкомесечно отсъствие, заменяйки Дени Алар.
До края на мача нов гол не падна и така Левски спечели с 2:0.