София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Стоичков: "Блатер и Платини са използвачи" (ВИДЕО)

Камата смята, че Роналдо не е заслужавал "Златната топка"

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Христо Стоичков отново се изказа остро относно президента на ФИФА Сеп Блатер и президента на УЕФА Мишел Платини. Легендарният футболист е извествен с това, че казва директно каквото мисли и го доказа за пореден път. Стоичков даде интервю за хондураски спортен всекидневник и не пропусна да коментира последната "Златна топка", която беше спечелена от Кристияно Роналдо:
"Това е нещо, което Блатер и приятели правят редовно. Какво спечели Роналдо от август до януари? Една титла само, затова трябва да му дадем Златната топка. Ако наградата се даваше преди световното, няма съмнение, че е за Роналдо. Тези неща са абсурдни. Всички знаем, че Блатер е човек, който шантажира. Ще преобърне всичко само и само да се каже, че той е най-добрият президент на ФИФА, но това е лъжа. Такива като него трябва да ги изхвърлят от футбола. Това са едни използвачи. На хората не им харесва да им казваш истината, харесва им да чуват само това, което те искат. Същото се случва и с Платини, който се вози в блиндирани коли, но и двамата са едни бандити."
Христо Стоичков сподели, че не знае кой трябва да е президент на ФИФА, но задължително трябва да работи за доброто на футбола. "Сегашните само ги интересува шампанското, дори не знаят имената на футболистите.", добави той.