София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Странно обяснение за неубедителния сезон на Байерн

От Байерн дават интересни обяснения

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

От Байерн (Мюнхен) изненадващо обявиха, че през настоящия сезон едва ли не умишлено са решили да бъдат на това ниво. Ръководството в лицето на Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге беше обвинявано, че е пропуснало да подсили тима с качествени попълнения и се налага да разчита на ветераните Ариен Робен, Франк Рибери и на други футболисти като Рафиня, Жером Боатенг и Сандро Вагнер, които според мнозина вече не са на нивото за клуб с такива претенции. Неслучайно Борусия (Дортмунд) иззе ролята на водач в класирането за дълъг етап от сезона.

“Бяхме готови да жертваме един сезон, за да можем да осигурим достойно изпращане на футболисти като Робен и Рибери. Като цяло има играчи, които трябва да са ни благодарни. В кариерата ми съм спечелил над 50 титли и не е проблем да жертвам една”, призна Хьонес пред Sport 1. 

Той анонсира, че клубът подготвят бенефис за Робен и Рибери, чийто договори изтичат. Това е потвърждение, че французинът също приключва с Байерн, след като самият футболист все още отказва да го направи. “На Франк му е трудно да каже “край”, но това е последната му година при нас”, категоричен беше босът на шампионите. Робен пък отдавна каза, че си тръгва.