понеделник, 02.09.24
21.2 C
София
25 C
Пловдив
21.2 C
Варна

Джокович с шести пореден и общо десети финал на „Уимбълдън“

Рекордьорът с 24 титли от Големия шлем Новак Джокович победи италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:6(2), 6:4 и за шеста поредна година се класира за финала на „Уимбълдън“. Сърбинът стигна до заключителния сблъсък на този турнир за десети път и ще спори за трофея с Карлос Алкарас в повторение на миналогодишния финал. Тогава испанецът триумфира в 5 сета.

В първия сет сърбинът направи първия пробив в шестия гейм. Той сервираше за сета при 5:3, но Музети го проби. Все пак Джокович спечели първата част при сервис на италианеца.

Началото на втория сет бе по-силно за Музети, който взе подаването на световния номер 2 още в първия гейм. Джокович изравни при 3:3 гейма, а след това се стигна до тайбрек. В него сърбинът вдигна нивото си на игра и отпусна две точки на по-младия си съперник.

В третата част Джокович пое рано контрол върху събитията. При 5:3 и сервис на Музети, той пропусна три поредни мачбола. След това на собствено подаване сърбинът трябваше да спаси точка за пробив, но все пак успя да затвори двубоя.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ