София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Етър и Ботев (Враца) засилиха интригата при изпадащите

Гостите удариха греда и пропуснаха няколко положения през втората част

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Етър победи Ботев (Враца) с 2:0 у дома в среща от 30-ия кръг на Efbet лига в Групата на изпадащите.

Двубоят започна вяло и до средата на първата част и двата отбора не показаха нищо стойностно. Тон за по-атакуващ футбол даде Алдаир от Етър в 26-ата минута с удар от дистанция.

Гостите от Враца отвърнаха с много опасен шут на Петър Атанасов в 34-ата минута и греда, отново след негов удар, малко след това.

Етър успя да поведе в 43-ата минута с гол на Преслав Боруков, който се възползва т разбъркване в наказателното поле и откри резултата (1:0).

Втората част започна с натиск на гостите и в рамките на пет минути Ботев имаше три опасни възможности, но Ненов на два пъти и Керчев не се възползваха.

В следващия половин час играта се накъса от нарушения и неточни подавания, а двата отбора не успяха да създадат опасности за гол.

Етър можеше да реши всичко в 77-ата минута, но Миси Мезу не успя да уцели вратата от няколко метра след центриране отдясно. Минути преди края нервите взеха връх и съдията изгони Петър Атанасов (Ботев Враца) и Хосе Кордоба (Етър).

В последната минута Кнежевич вкара за 2:0 малко след появата си в игра от скамейката.

Ботев (Враца) заема 12-ата позиция в класирането с 28 точки, докато Етър е на 13-ата с три по-малко. Останалите два тима в Групата на изпадащите Монтана и Славия играят от 20:00 часа тази вечер.