София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гризман не се смили над Реал Сосиедад, но баските ще играят в ШЛ

Райо е десети с 49 точки, колкото имат още деветия и единадесетия в класирането – Жирона и Севиля. Атлетик Билбао е осми с 50 точки, колкото има и седмият Осасуна

11 месецаФутбол 6 Симеон Кисьов

Атлетико Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Реал Сосиедад от 37-ия кръг на Ла Лига. Все пак баските си гарантираха участие в Шампионска лига през следващия сезон и последното място в топ 4 на испанския шампионат, след като Виляреал загуби с 1:2 при визитата на Райо Валекано.

На „Сивитас Метрополитано“ Антоан Гризман откри резултата в 37-ата минута, извеждайки Атлетико Мадрид напред в резултата.

В 48-ата минута Алекс Ремиро се наложи да се намесва, избивайки топката в корнер след удара на Серхио Регилон.

Атлетико Мадрид поведе с 2:0 в 73-ата минута, когато Гризман асистира за попадението на Науел Молина.

Александър Сьорлот вкара в 88-ата минута за 1:2, но Реал Сосиедад нямаше сили за нищо повече в този мач.

Атлетико Мадрид е трети в класирането със 76 точки, като в последния кръг на Ла Лига ще се реши спора с Реал Мадрид за второто място, тъй като „кралете“ са със 77 точки. Реал Сосиедад е сигурен на четвъртото място и през следващия сезон ще играе в Шампионска лига, тъй като има 68 точки и има пет преднина пред петия Виляреал, който е с 63.

„Жълтата подводница“ загуби с 1:2 при визитата си на Райо Валекано.

Раул де Томас откри резултата в 56-ата минута.

Паласон удвои преднината на Райо в 63-ата минута.

Джовани Ло Селсо вкара почетното попадение за „жълтата подводница“ в 83-ата минута.

С тази победа Райо Валекано запази шансовете си за седмото място, което дава право на участие в Лигата на конференциите.

Райо е десети с 49 точки, колкото имат още деветия и единадесетия в класирането – Жирона и Севиля. Атлетик Билбао е осми с 50 точки, колкото има и седмият Осасуна.