София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хамзат Чимаев показа класа и надделя над бившия шампион Камару Усман

Състезателят на ОАЕ с чеченски корени бе изключително доминантен в представянето си в клетката в Абу Даби

6 месецаДруги 33 Симеон Кисьов

Хамзат Чимаев записа 13-та поредна победа в професионалната си ММА кариера. Чеченецът надделя с единодушно съдийско решение в подглавен двубой от UFC 294. Хамзат надделя над бившия шампион в полусредна категория на UFC Камару Усман. Състезателят на ОАЕ с чеченски корени бе изключително доминантен в представянето си в клетката в Абу Даби.

Усман откри битка с фронт кик. Хамзат се опита да пренесе битката веднага след това. Той успя да се добре до гърба на Усман и да го свлече на пода, но не за дълго. Камару успя да установи контрол на гърба и започна да налага силен граунд-енд-паунд и да заплашва съперника си с опити за задушаваща техника. Чеченецът прекара останалата част от рунда на гърба на бившия шампион в полусредна категория.

Във втората част Чимаев зае центъра на клетката и сменяше гардовете си с цел да обърка опонента пред него. Двамата бойци не пускаха голям обем от удари и разчитаха рпедимно на финтове в първите две минути от втората част. 29-годишният чеченец знаеше, че води убедително в съдийските карти и държеше ниско темпо на двубоя. Усман отбеляза най-добрите попадения в този рунд с комбинация от два прави удара. В последните секунди Чимаев отбеляза събаряне и премина в странично задържане, с което "открадна" рунда.

В третата част Хамзат се пробва веднага да пренесе двубоя на земята, но неуспешно. Непобеденият ММА боец държеше центъра на клетката и влизаше по-уверено в размени. Чеченецът прати в нокдаун Камару с десен прав. Двамата бойци се сбиха безразсъдно в стойка и оставиха тактиката настрана. Усман знаеше, че трябва да приключи двубоя преди да се стигне до съдийско решение. Хамзат отбеляза още едно събаряне и установи контрол в полугард до края на рунда.