София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Ливърпул надви Тотнъм с 2:1

Мохамед Салах донесе пета победа на мърисайдци, "шпорите" удариха две греди

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Ливърпул спечели с 2:1 при визитата си на Тотнъм в Лондон от 15-ия кръг на английската Висша лига и записа едва петата си шампионатна победа от началото на сезона. Мохамед Салах (12, 40) вкара двата гола за мърсисайдци, които доминираха през първата част, а Хари Кейн (70) върна надеждите на "шпорите", които на два пъти удариха гредите, но не успяха да стигнат до точката и загубиха второ поредно домакинство за първенство.

Гостите натиснаха още в началото и след три минути игра Дарвин Нунес стреля от малък ъгъл, но Лорис изби уверено. Четири минути по-късно отново уругваецът шутира, но този път неточно.

В 12-а минута Нунес намери Мохамед Салах на точката на дузпата, а египтянинът не пропусна за 0:1. "Шпорите" опитаха веднага да отвърнат на удара и три минути по-късно Хари Кейн качи топката на главата на Перишич, който нацели страничната греда на вратата на Алисон, който не се намеси много убедително.

Добрата игра на мърсисайдци продължи и в 40-а минута те е възползваха от грешка на Ерик Дайър. След дълъг пас защитникът се опита да върне топката към вратаря Лорис, но се оказа, че пасът попадна в краката на Мохамед Салах, който прехвърли френския вратар за 0:1.

Четири минути след почивката Тотнъм стигна до голяма възможност. След центриране на Райън Сесеньон, Перишич се окзаза на перфектна позиция, но отново нацели само гредата.

Последваха и няколко положения за Ливърпул, като Дарвин Нунес и Салах не успяха да затруднят достатъчно Лорис от изгодни позиции. Така се стигна до 70-ата минута, когато след поредната хубава атака отдясно Хари Кейн успя да се освободи от Ван Дайк и да порази вратата за 1:2.

В 82-ата минута Дарвин Нунес удари напречната греда, но бе отсъдена и засада при атаката на гостите.

До края на мача домакините се опитаха да натиснат в търсене на изравнително попадение, но така и не успяха да поразят за втори път вратата на Алисон.

След успеха си Ливърпул събра 19 точки и излезе на осмата позиция във временното класиране. Тотнъм е четвърти с 26 точки, на една зад Нюкасъл, който му нанесе предната домакинска загуба. Лидер е Арсенал с 34 точки и две повече от шампиона Манчестър Сити.