София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Марио Гомес мисли за отказване от футбола

Моята основна цел бе да завърша кариерата си тук като играч в Първа Бундеслига. Още в началото на сезона бях сигурен, че ще се завърнем в елита

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Бившият национал на Германия Марио Гомес призна, че мисли да сложи край на кариерата си като футболист. Нападателят помогна на Щутгарт да се върне в Първа Бундеслига, въпреки загубата с 1:3 от Дармщад в последния кръг. "Швабите" си гарантираха второто място във Втора Бундеслига, след като Хайденхайм загуби с 0:3 от Арминия (Билефелд). 34-годишният ветеран завърши сезона със 7 гола в 24 мача.

"Моята основна цел бе да завърша кариерата си тук като играч в Първа Бундеслига. Още в началото на сезона бях сигурен, че ще се завърнем в елита. Затова реших, че това ще бъде последната ми година като играч на Щутгарт, в Германия, а може би и като футболист въобще", заяви Гомес.

Това бе втори период на Гомес на "Мерцедес Бенц Арена", след като се завърна в клуба през 2018 година. От там започна кариерата му от 2003 до 2009 година, а след това той игра и за Байерн и Фиорентина, Бешикташ и Волфсбург, преди да се завърне в любимия си клуб. Гомес има и 78 мача и 31 гола за националния отбор на Германия, като игра на две световни и три европейски първенства.