София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Сент Етиен привлече халф от Бетис

Така 29-годишният играч се завръща във Франция, където игра за родния си клуб Сошо, Бастия и Монпелие, като в последните два тима наставник му беше Гислен Прентан

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

От Сент Етиен обявиха своето седмо попълнение за това лято. Това е халфът Риад Будебуз, който пристига от Бетис за предполагаемата сума от 3,5 млн. евро. Договорът му е за следващите три сезона, като ще носи фланелката с номер 7.
Така 29-годишният играч се завръща във Франция, където игра за родния си клуб Сошо, Бастия и Монпелие, като в последните два тима наставник му беше Гислен Прентан, който в момента води именно Сент Етиен. През миналия сезон той записа 20 мача в Ла Лига с 1 гол и 2 асистенции. Будебуз има 25 мача и 2 гола за националния отбор на Алжир, но не беше в състава, спечелил Купата на Африка, като последния му двубой за “пустинните лисици” е през 2017 г.
“Много съм щастлив и горд да подпиша със Сент Етиен. Осъзнавам, че идвам в един от най-големите френски клубове и се чувствам физически готов да бъда част от колектива. Надявам се да се интегрирам, като вече познавам Гислен Прентан, а също и Жулиен Сабле, с когото играх в Корсика, когато той още беше футболист, Уахби Хазри - мой съотборник в Бастия и Ян М'Вила, с когото бяхме заедно в юношеския назионален отбор на Франция. Харесват ми приветливи атмосфери като тази на "Жофроа Гишар". Привилегия е да играя пред такива фенове”, заяви Будебуз.