София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Швейцария не остави шанс на Израел

"Кръстоносците" имаха и други положения, но не бяха достатъчно прецизни в завършека на атаките си

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Швейцария запази лидерската си позиция в група "I" на евроквалификациите след категорична победа с 3:0 над Израел в Женева. Домакините не изпитаха никакви трудности с дезорганизирания си съперник и беше въпрос на време да го пречупят. Рубен Варгас откри резултата в 39-ата минута, а в началото на втората част Зеки Амдуни и Силван Видмер затвърдиха успеха на "часовникарите".

Швейцарците влязоха в двубоя с повишено самочувствие. На старта те разгромиха с 5:0 Беларус и показаха защо са фаворит за първото място в групата. Израел пък започна кампанията си с домакинско равенство срещу Косово, което беше прието с разочарование в страната. Днешният резултат още повече намали шансовете на тима на Алон Хазан да се класира за Евро 2024, макар квалификациите да са в съвсем начална фаза.

Седрик Итен поведе атаката на Швейцария, а зад него действаха Зеки Амдуни и Рубен Варгас. Ренато Щефен, който заби хеттрик срещу Беларус, остана на пейката.

За гостите в предни позиции стартираха Долев Хазиза, Тай Барибо и звездата на Фулъм Манор Соломон. Сред резервите беше защитникът на Лудогорец Дани Групер.

Швейцарците обградиха вратата на Омри Глазер от самото начало. Стражът на Израел на няколко пъти спаси тима си след удари на Амдуни, Аканжи и Рикардо Родригес. Надмощието на домакините даде резултат чак в 39-ата минута, когато Ремо Фройлер отклони топката с глава към Варгас и той от въздуха опъна мрежата за 1:0.

През второто полувреме домакините не оставиха съмнение, че са по-добрият отбор. Те набързо вкараха два гола, с които решиха всичко в своя полза. В 48-ата минута Варгас намери Фройлер, чийто удар с пета беше отразен от Глазер, но при добавката Амдуни не сбърка. Само четири минути по-късно Денис Закария намери по перфектен начин Силван Видмер и той беше точен с глава за 3:0.

"Кръстоносците" имаха и други положения, но не бяха достатъчно прецизни в завършека на атаките си. Следващият мач на тима ще е в средата на юни като гост на Андора, а Израел ще търси първата си победа в групата при визитата на Беларус.