София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тоти: Наполи имат късмет, че нямат конкурент

Те изразяват себе си изцяло във всичко, което правят, и имат късмет, че нямат конкурент за тях, който да поддържа темпото им

1 годинаФутбол 3 Симеон Кисьов

Легендата на Рома Франческо Тоти похвали лидера в Серия "А" Наполи за представянето през този сезон, но подчерта, че “партенопеите” нямат реален конкурент в борбата за титлата.

“Определено не съм очаквал такъв сезон от тях. Знаех, че са добър отбор със страхотен треньор, това е добре направена комбинация. Те изразяват себе си изцяло във всичко, което правят, и имат късмет, че нямат конкурент за тях, който да поддържа темпото им. Когато все още играех, Юве, Интер и Милан винаги бяха в челото. Ако някой постигаше 20 победи, те имаха по 19. Наполи обаче си нямат конкурент. Сезона на Рома? Няма да говоря по темата, за да не възникнат проблеми. Те са на четвъртфинал в Лига Европа и са пети в първенството, където дистанциите са малки, като могат да достигнат Шампионската лига, каквато е целта им. Дано да стигнат възможно най-далеч в Европа. Това, че играят твърде прибрано? Когато Земан беше треньор, винаги казваха, че играехме много напред и че правехме грешки. Важни са резултатите, това дали играеш добре, или зле, е от второстепенно значение”, коментира Тоти пред “Скай Спорт Италия”.

Великият нападател също така сподели как още преди години е открил Матео Ретеги, чийто агент е именно той. Младият голаджия впечатли в първите си два мача за Италия, вкарвайки два гола в тях. “Видях негови видеа как играе в Аржентина и ме впечатли физически и психически, имаше голямо желание. Преди три години все още беше неопитен. Не бях осведомил Роберто Манчини за него, тъй като му нямам контактите, за съжаление. Радвам се за него, това момче го заслужава. Има семейство зад себе си, което му помага и го кара да е развива по най-добрия начин. Мисля, че той има добро бъдеще. Треньорът ще знае как  да се справи добре с него. Привличането на чужденци в националния отбор? Когато ние играехме, беше различно. Всеки играеше за своята страна, но футболът се промени. Това са неща, които футболът изисква, а треньорът има в момента има проблеми, така да се каже. Въпреки това аз бих заложил силно на клубните академии, за да се развиват младите ни таланти”, добави той.