София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Съдът взе решение за шведския турист, ритнал камериерка на морето

Мъжът остава за постоянно в ареста

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Съдът в Бургас разгледа искането на прокуратурата за постоянен арест за 54-годишния швед Георг Сундберг. Мъжът остава за постоянно в ареста, след като без причина ритна камериерка в главата. На излизане от съдебната зала Сундберг заяви само, че бил пиян и не помни нищо. 

Припомняме ви, че нападението стана в хотел в Слънчев бряг и записът от бруталното нападение бе разпространен в интернет. За нападението няма причина. Пострадалата чистела фоайето на хотела, когато туристът се приближил. Попитала го на английски какво иска, а в отговор получила ритник в главата, от който изпаднала в безсъзнание. Според разследващи шведът бил в неадекватно състояние, като се проверява дали е бил пиян или дрогиран.

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че се надява, че ще има възмездие за пострадалата жена, защото случаят е изключително брутален. Подобни инциденти не бива да се допуска да се случват.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка. Това стана след изказването му, че трябва да се реагира внимателно след случая, за да не се отдръпнат шведските туристи от българските курорти.