София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТУРЦИЯ ПОИСКА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА КОНТАКТИТЕ С РУСКИТЕ ВОЕННИ

ТУРСКИ ВОЕННИ: НЕ ЗНАЕХМЕ ЧИЙ Е САМОЛЕТА

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Генералният щаб на Турция поиска възобновяване на редовните контакти с руските военни сили, два дни след свалянето на руския бомбардировач близо до турско-сирийската граница, съобщава БНР.

Турските военни не са знаели чий е изтребителят, който преди дни беше свален от турските военновъздушни сили. Това са обявили представители на Генералния щаб на Турция. Турските военни са заявили, че са направили всичко възможно, за да издирят и спасят руските пилоти, които катапултирали от сваления самолет.
От Генералния щаб на Турция съобщават, че са се свързали с военни представители в Москва и са ги уведомили, че са готови на всякакво сътрудничество по въпроса. Руското посолство в Анкара все още не е излязло с официална позиция по въпроса.
Междувременно беше съобщено, че американското командване, което координира ударите срещу ИДИЛ в Сирия е изразило „опасения“ от решението на Русия да разположи най-модерните си ракети „земя-въздух“ в сирийската област Латакия. Ракетите С-400 са с далекобойност 400 километра. Американски представител, пожелал анонимност е съобщил, че руските ракети са „съществена заплаха“ за всички, съобщава Франс прес.

Вижте още Новини: